algemene voorwaarden

Algemene cursusvoorwaarden 2013/2014

Inschrijfprocedure
Voor de cursussen en workshops zijn er verschillende startmomenten. Inschrijven kan alleen vóór aanvang van de cursus. Inschrijven kan via internet.  Na ontvangst van je digitale inschrijving krijg je per email een bevestiging van je aanmelding. Mocht je geen bericht ontvangen hebben, neem dan contact op met ons op.

Wij kijken of er plaats is De inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Voor de cursussen en workshops geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Is de cursus vol, dan krijg je bericht dat je op een wachtlijst staat, tenzij je een tweede keuze hebt ingevuld. In dat geval ontvang je een inschrijfbevestiging van je 2e keuze. Wordt het minimum aantal inschrijvingen – die nodig zijn om een cursus door te laten gaan – niet gehaald, dan kan er worden besloten de cursus niet te starten. Je ontvangt hiervan uiterlijk 1 week voor aanvang bericht.

BTW
Met ingang van 1 oktober 2012 is het BTW tarief voor cursisten vanaf 21 jaar verhoogd van 19% naar 21%.

Betalingsvoorwaarden
Na inschrijving ben je verplicht om het lesgeld te betalen. Je dient het cursusgeld vooraf te voldoen. Ziek of verhinderd? Ben je ziek of verhinderd? Geef dit zo snel mogelijk door via tel. 06 30301465 Als je les uitvalt doordat de docent ziek of verhinderd is, krijg je daarvan telefonisch of schriftelijk bericht. De uitgevallen les wordt aan het eind van de cursusperiode aansluitend aangeboden. Vallen er meerdere lessen uit dan wordt uw lesgeld van de gemiste lessen gerestitueerd.

Stoppen met de les
Als je tussentijds wilt/moet stoppen met je cursus of les dan heb je geen recht op restitutie. Daarop zijn enkele uitzonderingen: bij verhuizing uit de regio Haaglanden (een uittreksel uit het bevolkingsregister naar onze mailadres sturen) of ziekte (doktersverklaring ), dan betaal je tot de datum van binnenkomst van het bewijs, of als de cursus nog niet begonnen is € 25,- administratiekosten. Als je opzegt vanwege gewijzigde werk/schooltijden (verklaring van school/werkgever inleveren) dan kijken we eerst of plaatsing op een ander tijdstip mogelijk is. Zonder één van de bovengenoemde uitzonderingen ben je het volledige lesgeld verschuldigd.